El dia 8 de Març es commemora el Dia Internacional de les Dones a tot el món. Fa més de cents anys que es va iniciar i en els seus orígens es reivindicava millors condicions de treball, de vida, de drets polítics per a les dones, i manifestacions a favor de la pau. No hem d’oblidar que quan les dones es van incorporar al treball assalariat a l’inici de la revolució industrial, les dones varen reaccionar davant les condicions laborals i varen començar a aparèixer moviments de dones a mitjans del s. XIX que reivindicaven millors condicions laborals com era limitar l’edat de treball infantil o la prohibició del treball nocturn per a les dones (les dones continuaven sent responsables de tenir cura de les persones de la seva família –nens i ancians-i de realitzar les activitats domèstiques).

Al llarg d’aquests 100 anys la situació personal, familiar, econòmica i social de la dona ha canviat molt, però continua en posició de desigualtat vers l’home, i això es fa patent a nivell de violència de gènere, sous laborals, repartiment de tasques domèstiques, atenció i cura de les persones de la família, … Això en el nostre país, perquè continuen havent molts països en els que la vida de la dona es considera que no val res, i se les continua violant i assassinant de forma continuada, també hem de tenir en compta la pràctica habitual de la mutilació genital femenina d’alguns països com a forma de control de la dona, la prostitució infantil o el matrimoni forçat infantil… Aquests fets posen en evidència que cal continuar treballant per anar canviant  l’estructura social i econòmica que  continua fent creure a  molts homes que són superiors a les dones, pel simple fet de ser homes.

Des d’Acord per Maçanet ens adherim a aquesta commemoració des del convenciment que des de la política municipal es pot fer molt per afavorir la promoció de les dones i la igualtat de drets i deures entre les dones i els homes.