La participació a les eleccions municipals de Maçanet de l´últim 24 de Maig amb prou feines va arribar a un 50% dels electors amb dret a sufragi.
A l´altre 50% els és absolutament indiferent que governi l´un , l´altre o, el de més enllà. Valenta voluntat de regeneració política aquesta que dona indicis del grau de compromís de gairebé la meitat de la població amb els interesos comuns. La xifra es descoratjadora per a molts i, especialment ,per als que han fet l´esforç de presentar-se en una llista en defensa d´un determinat ideari.
O potser una part dels maçanetencs han adoptat una regla de vida estoïca i els candidats a representar-los no se n´han adonat. Certament la regla es basa en adaptar-te o resignar-te a alló que no depen de tú mateix.
Aixó no és cap novetat a la política de Maçanet ni tampoc en la de molts pobles del nostre entorn .
Altres viles, especialment del l´interior del pais, tenen xifres de participació molt superiors que indiquen societats molt més cohesionades i solidàries entre els qui hi pertanyen que se senten impel.lides a superar-se constantment.
O potser ni l´un ni l´altre però si que son el brou a on es cultiven els populismes moderns que pregonen una atròfia política de la qual ells ens lliberarán . Quina por…
Un cop passades les eleccions molts dels qui no han votat seràn els que més es queixarán , mes demanarán i, més tractarán per igual (de malament) a tots els representants dels ciutadans. Serán els que més sentireu cridar desde la grada.
Ells s´acabarán creient les seves pròpies mentides tot i creant gran confusió i engreixant el monstre de la dictadura de la massa.
Acord per Maçanet és una formació amb experiència de govern que abans de criticar i culpar als altres de tots els seus mals sap que el primer a fer quan les coses no van com un voldria és autocrítica i en segon lloc saber que és el que un vol.
La ferma determinació dels nostres regidors és el millor antídot contra el populisme local.