Acord per Maçanet és un partit que va néixer sota el signe polític dels nostres temps que no és altre que el fraccionament electoral i la necessitat d´actuar en règim de coalició. Tantes vegades s’ha parlat de canviar la llei electoral per tal que una determinada llista pugui governar sense necessitat de pactes que limitin els seus programes.

Quan ningú té majoria a tothom li vindria bé una segona volta limitada als més votats. Com tot tindria avantatges i inconvenients ja que d´aquesta manera les llistes amb menys electors difícilment podrien arribar mai a governar o influir en el govern.

No s’acaba de reformar entre altres raons per mantenir l’actual sistema de partitocràcia que permet als partits professionals anar sumant vots per mantenir càrrecs i jornals associats.

Acord per Maçanet ja vam néixer amb aquesta cultura i tenim molt clar l’etimologia i el sentit que s’ha de donar a la paraula coalició. Governar en coalició vol dir que els actors s´han d´unir en un interès comú i perquè funcioni cap dels actors ha de perdre de vista que també vol dir créixer plegats. Sovint el règim de coalició acaba essent una bona manera que uns esbudellin als altres, si pot ser, dissimuladament.

No oblidem que la política té més a veure amb les emocions i la nostre naturalesa humana més primària que amb la raó.

En un entorn de fraccionament polític i sense majories com el de Maçanet només poden liderar governs de coalició aquells actors capaços de sumar vots i voluntats en acord per el poble i l’interès comú