Aquesta era la resposta que li va donar Sòcrates a un dels seus deixebles quan li va demanar consell sobre si s´havia de casar o mantenir-se solter.
A Acord per Maçanet sempre li toca el mateix paper. En un espai electoral fraccionat i sense majories son als que están al centre als qui els toca decidir cap a on s´inclina la balança. Els altres volen estirar cadascun cap al seu costat pensant que els seus dògmes tenen un pes superior .
La bona política busca el consens i crea complicitats. Buscar la destrucció de l´adversari no acostuma a sortir bé per més que l´adversari a un li sembli que s´ho pugui mereixer. I aixó, en la política de Maçanet no és el pitjor , sinó que els que s´omplen la boca volent tombar a l´adversari , al capdavall s´acaben esforçant molt poc per fer-ho.
La formació d´un govern no és pot fonamentar en aquests paràmetres . Ja vam dir que governar en coalició vol dir creixer plegats i no que un creixi gràcies al suport dels altres.
De ben segur que Acord per Maçanet s´ha equivocat. Igualment s´hagués equivocat fent un pol d´esquerres com també s´hagués equivocat votant-se ells mateixos , abstenint-se o excluent altres jugadors per raons de ideologia. De fet, l´abstenció no es va contemplar mai doncs , som un partit amb vocació de govern i si sortim al camp és per jugar. . Les abstencions en aquestes situacions és per els que no havien sortit per jugar .
El dia 13 tothom va sortir al camp a jugar, però n´hi van haver que es van estimar més quedar-se com a defenses sense anar a marcar.
Les coses son com son i no com ens agradaria que fossin i al que no sap reaccionar i adaptar-se desapareix, per més gran que sigui i si no que ho preguntin als dinosaures. I no és altre que a la la voluntat del poble qui amb el seus vots ha decidit que volia.
Tant la campanya com aquestes tres últimes setmanes han estat molt dures i fatigoses per tots els jugadors. Hi ha hagut trencadissa en tots els grups amb dimissions abans d´hora , alguna deslleialtat , nervis i, més d´una actitut i paraula mal dita.
El temps tot ho cura però les cicatrius queden. Son aquestes cicatrius les que t´ajuden un altre dia a pendre decissions .
L´acord de govern dels propers quatre anys es va adoptar a iniciativa única i exclusiva dels dos regidors que ens representen el mateix matí del dia 13. Aquesta és la única veritat que hi ha. Serán ells dos qui n´assumirán la responsabilitat i donarán la cara en el plenari i davant el poble. Acord per Maçanet els hi dóna el seu suport incondicional