Història del grup

Acord per Maçanet és una agrupació electoral que va néixer l´hivern de l´any 2002 amb la intenció de participar activament en la vida política del nostre poble.

Crear una nova formació política no es mai fàcil . Dels bons propòsits a fer-ho real hi ha un bon tros. De provar-ho un cop a mantenir un compromís en els temps amb els ciutadans i electors també i ha un altre bon tros. D´implicar-se en interessos legítims a implicar-se en l´interès general hi ha una diferència.

La voluntat d´Acord per Maçanet sempre va ser formar un grup independent dels partits polítics i teníem clar que la nostre vocació començava i s´acabava a Maçanet. Tot i això,  en un principi,  ens vam adherir a la plataforma Acord Municipal . L´avantatge d´integrar-se en un  grup més ample va ser profitosa des del primer dia i mentre va durar. Actualment ens trobem adherits a la plataforma Independents de la Selva a on encara ens hi trobem més còmodes i millor . Independents de la Selva és present en 15 municipis de la nostre comarca i entre tots hem aconseguit tenir cinc representants en el Consell comarcal de la Selva i un altre a la Diputació de Girona. Amb ells col·laborem activament per eixamplar-ne les seves bases i la seva difusió.

Acord per Maçanet al llarg els seus 17 anys d´història ha format part del govern del municipi durant 11 anys. Només durant 3 anys vam estar a l´oposició i no pas per pròpia voluntat . Es a dir, des del primer dia som un partit amb vocació de govern que hem viscut en la cultura de la coalició política amb altres grups.  Els grups polítics acaben sent les persones que els formen . Aquest és un tret que també ens identifica ja que tenim clar que serà la nostre responsabilitat en les tasques de govern i no amb qui formem govern o acords puntuals  el que els ciutadans valoraran. N´hi ha que es troben més còmodes treballant  des de l´oposició. Nosaltres no. El lloc a on millor ens trobem és al govern prenent decisions amb millor o pitjor fortuna però no perdent  mai de vista l’interès general.

Hem tingut responsabilitats directes gairebé en totes les àrees. Vam ser els primers responsables de medi ambient. Hem portat obres i serveis, cultura, promoció econòmica, festes, benestar social, educació… Sempre ens fem presents a urbanisme, hisenda pública, governació… Coneixem l´ajuntament i sabem que no se’ns ha triat només per a treballar-hi sinó per responsabilitzar-nos-en.

La nostre societat es complexa i múltiple. També ho han estat els qui han estat a Acord per Maçanet. Proba d´això és que sempre hem equilibrat els nostres resultats electorals entre el poble, medi rural i urbanitzacions. A les nostres llistes hem tingut gent de totes les procedències i de  7 diferents nacionalitats.  Amb tots coincidim a tenir dos referents principals: el nostre municipi i Catalunya , el nostre   país.

No ens agrada fer política a la demanda motivada per una determinada pressió social. L´experiència d´estar tots aquests anys en l´ajuntament ens permet distingir entre els qui tenen demandes legítimes i s´ajusten a l´interès general i la d´aquells que volen fer de la seva excepció la regla comuna. Diem les coses clares, no sempre el nostre discurs es correspon a allò que alguna part de la població vol sentir, ja que el nostre discurs promou el bé comú i l’interès general de la població.

No és fàcil que una formació independent es presenti i mantingui durant cinc legislatures.

Aquesta és la nostre història , el nostre present i,  juntament amb tú, el nostre futur.